08 May 2010

Lady Gaga dan Freemason; Apa kaitan Mereka?

Assalamualaikum, tasbih kepada Allah Tuhan Pemilik Alam dan selawat kepada utusannya Rasulullah Sallahu Alaihi wasallam

Ramai betul peminat lady gaga hari ni, tak terkecuali yang berada di sekolah Menengah agama sekali pun.
Sungguh, muziknya begitu asyik didengari,
sesuai dengan jiwa muda anak remaja hari ini

Freemason; apa kaitannya dengan Lady Gaga. *sebuah pertubuhan YAHUDI laknatullah. Mengecam Islam dari dahulu sehingga saat ini, banyak yang kita kata kepada diri kita " Ah, tak palah . tak da efek pun laah~"

Awas!Sangat berkait rapat mereka ini. Ingat Yahudi takkan berehat sehingga kita semua TUNDUK kepada mereka.

PEMBONGKARAN SETERUSNYA DALAM POST AKAN DATANG! 
NANTIKAN!

SELEPAS IMTIHAN PERTENGAHAN TAHUN

BITTAUFIQ WANNAJAH DARIPADA KAMI
BADAR SMKA AL-IRSHAD

DEMI ISLAM! LAKSANAKAN TANPA SANGSI!!

 

Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

5 Buah Fikiran:

A. Muziru Idham said...

Secara peribadi, bagi saya dengan melambat-lambatkan pencerahan mengenai isu ini menunjukkan bahawa kita sekadar "wait and see" setelah mengetahui sesuatu yang mungkar. [Mana "action" nya?]

Apa salahnya disegerakan pencerahan mengenai isu kaitan antara Lady Gaga dan Freemasonry ini agar kita semua dapat segera mengambil langkah berhati-hati demi menjaga iman dan agama. Menangguhkan pemberitahuan hal-hal yang sebegini menyebabkan sebahagian daripada kita masih leka tanpa sedar akan bahananya. Tidak perlulah diberi penerangan berjela-jela tentang hal-hal yang diluar isu tersebut sementelah saudari juga disibukkan dengan tugas seorang pelajar, anak, dan lain-lain lagi. Cukuplah disediakan entri yang mudah, ringkas dan padat berhubung isu tersebut.

Sebagai saranan, cukuplah sekadar mengenalkan kepada sesiapa yang masih belum mengetahui bahawa Freemasonry adalah pertubuhan rahsia Yahudi yang bertujuan memporak-porandakan masyarakat dunia khasnya penganut agama Islam dan Kristian demi kepentingan peribadi dengan bergerak secara alim-alim kucing.

Sekadar pandangan peribadi.^_^

Admin said...

Terima kasih atas pandangan saudara.

Pihak kami sama sekali tidak bermaksud melengahkan kemungkaran.
Bukan apa, sekolah sedang berada dalam fasa peperiksaan sekarang ni, insyaAllah akan disambung jika tiada aral melintang.

ya, seperti kata saudara, admin BADAR masing-masing masih banyak kekurangan, masih belajar membahagi-bahagikan masa, masih bertatih dalam berdakwah.

Post di atas sekadar pendahuluan dan ucap selamat menghadapi PPT . :)

JZKK.

p/s: kami juga mengalu-alukan tulisan saudara sendiri untuk dimuatkan dalam blog badar utk manfaat bersama-sama. :)

BaDaR SMAI said...

kami pihak BADAR sgt minta maaf di atas kelewatan post ini

~ciknura~ said...

Salam, benar Muziru, awak boleh kirimkan sahaja apa-apa pandangan berkenaan Freemansonary ini. Saya tahu bacaan awak memang meluas dalam bab ini.Sedang Azri pun angkat tangan dalam membincangkan hal ini dan mencadangkan agar diskusi hal ini dipanjangkan pada awak.

Tetapi pada pandangan saya secara peribadi,sekalipun kita 'melengahkan' nukilan isu agenda Yahudi totok ini,beribu tahun dahulu, ALLAH swt telah membuka isu ini dengan panjang lebar, bahkan dengan jelas dalam Al-Quran.

Masalah sekarang ialah kedangkalan dan kedegilan umat Islam dalam menghadam warkah Tuhan.Atau, kedangkalan diri dalam memahami hakikat sebenar kehidupan yang suka tunduk pada benda 'besar' dan 'TAMPAK berkuasa' sedangkan lupa ALLAH itu Maha Berkuasa.

ALLAH,ALLAH,ALLAH!

Cis,ada baca tentang kapal Yahudi, Israel yang suka-suka berada di pelabuhan kita. Setelah kes Rachel Corrie dan Marvin Marmara, apakah kita diam saja...Iya,iya,diam!nota:Bila sahaja akan ada puisimu atau cerpen air tanganmu Muziru yang bisa menggugah negara? Aha, tentang bangsa jahanam ini tentunya.Kami menanti tulisan jihad fisabililah darimu!

Cyber Of Jihad said...

Salam..

Allahu ya robbi!!!
Yahudi!Kami (cyber-of-jihad.blogspot.com)sangat membenci Yahudi..tetapi tidak semua..kami hanya membenci Yahudi yang mempunyai niat menghancurkan Islam..Kami benci mereka!!!!

Wahai saudara sekalian!
Di link ini http://cyber-of-jihad.blogspot.com/2010/09/patutkah-kita-berdiam-diri.html mengajak kita semua untuk berbincang mengenai kenapa kita xdiberi peluang memegang senjata menentang mereka?!

Selamat!Wassalam...